Natashja
Nelli on parantunut nisäkasvaimen poistosta ennalleen. Mutta ikävyydet eivät loppuneet tähän. Maanantaina 23.2 kävimme eläinlääkärillä poistattamassa Nellin leikkauskohtaan jääneen pienen tikinpalan. Pidin Nelliä ylhäällä niin, että takajalat olivat pöydällä, mutta etuosa oli ilmassa käsieni varassa, jotta eläinlääkäri saisi tikin nippaistua pois. Ilmeisesti tämä asento ei ollut Nellille hyvä ja laukaisi jotain kamalaa :(  Autossa jo ihmettelin miksi Nelli nuolee jatkuvasti huuliaan ja on kovin tuskainen. Kotiin päästyämme se ei pysynyt enää pystyssä vaan kaatui lattialle ensin käveltyään kuin humalainen. Nelli oli muutenkin poissaoleva ei reagoinut normaalisti ja heitteli jalkojaan sinne tänne. Palattuamme takaisin eläinlääkärille Nelli oli jo ihan muissa maailmoissa ja osittain halvaantunut. Asentotuntoreaktiot toimivat heikosti. Klinikalla ei ollut tarvittavia välineitä Nellin perusteelliseen tutkimiseen ja tilanne oli sen verran akuutti, että lähdimme sitten iltaa/yötä vasten ajamaan Vantaalle Aistiin kaikki koirat mukanamme. Pelkäsin koko välin Nellin hengen puolesta, mutta se nukkui onneksi rauhallisena boksissa. Perillä menimme hätäpäivystykseen, jossa hoitaja katsoi Nellin tilan. Jouduimme jättämään Nellin Aistiin yöksi ja itse suuntasimme kahden muun koiran kanssa siksi aikaa hotelliin. Aamulla neurologit tekivät Nellille testejä ja paikansivat ongelman olevan pään tai niskan alueella. Nelli magneettikuvattiin ja niskasta löytyi ilmeisesti tapaturman aiheuttama välilevytyrä, sekä hematooma :( Eläinlääkäri sanoi, että Nellin tila on sen verran parempi mitä edellisenä päivänä, että hän päästää sen kotiin. Hän suositteli konservatiivista hoitoa rajoitetulla aktiviteetilla 3-4 viikon ajan (eli käytännössä häkkilepoa) Leikkausta ei siis ainakaan vielä ole tarvetta tehdä.

Nyt on kulunut kolme viikkoa Nellin osittaisesta halvaantumisesta ja tila on selvästi paranemaan päin :) Nelli on muutamaan otteeseen onnistunut hyppäämään huomaamattani itse sänkyynkin. Ulkona se on pystynyt käymään normaalisti tarpeillaan. Liikkeet eivät kuitenkaan ole täysin hallittuja ja se saattaa horjahtaa sängyn reunalta alas ja liukas laminaattilattia ei selkeästi ole hyvästä. Edetään pienin askelin ja toivotaan, että Nelli palautuisi täysin ennalleen. Jatkossa ulkoilutamme Nelliä vain valjaissa, jottei niskaan aiheudu turhaa rasitetta.

Nelli on aiemmin ollut täysin terve. Nyt sitä osaakin arvostaa ihan eri tavalla, kun on saanut kokea miltä tuntuu kun koira sairastaa.