Natashja
Meillä piti olla kontrollikäynti maanantaina 21.12. Mutta tuntia ennen meille ilmoitettiin, että leikkauksen tehnyt eläinlääkäri on sairastunut eikä voi ottaa meitä vastaan. Haavan viereen oli juuri edellispäivänä alkanut kerääntymään nestettä ja dreenitkin olisi pitänyt poistaa. Emme tahtoneet näin joulun alla saada ketään eläinlääkäriä kiinni ja kovasti pelkäsin, että haava ennättää tulehtua.

Soitin usealle eläinlääkärille ja lopulta sainkin yhden kiinni. Ensimmäisenä, kun astuimme klinikalle sisään Nellille laitettiin rauhoituspiikki, koska kääpiöpinserit kuulemma purevat.. Nellin ollessa rauhotettuna eläinlääkäri poisti haavaan kertyneen nesteen. Hän huomasi haavan sisään tulleen kovettuman ja sanoi, sen olevan joko tulehtunut imusolmuke tai uusi kasvain. Olin kovin skeptinen tästä diagnoosista (kasvaimen osalta) joten päätin odottaa että saisin toisenkin eläinlääkärin mielipiteen. Dreenejäkään tämä eläinlääkäri ei poistanut, käski vain odottaa että leikkauksen tehnyt eläinlääkäri tervehtyy (sanoin kyllä, että hän palaa töihin vasta 4.1)  Tikkejäkin pidetään yleensä vain 12vrk ja tuntuikin hassulta, että pitäisi odottaa niin kauan. Eläinlääkäri määräsi toisen antibioottikuurin yhtäaikaa syötettäväksi tämän nykyisen kuurin kanssa. En niin kuitenkaan tehnyt, koska Nelli oli mielestäni hyvä kuntoinen, eikä haava näyttänyt tulehtuneelta.

Seuraavana päivänä päätin ottaa yhteyttä meille entuudestaan tutulle eläinlääkärille. Päivän soittelun jälkeen sain hänet lopulta kiinni. Hän suostui ottamaan meidät vastaan, vaikka ajat olivatkin periaatteessa jo täynnä. Hän poisti dreenin ja tutki Nellin haavaan tulleen kovettuman. Hänen mielestään kyseessä ei ollut suinkaan uusi kasvain vaan ennemminkin normaalia rasvakudosta, joka sulaa ajan kanssa itsestään. Kysyin samalla annanko kahta antibioottia yhtäaikaa ja hänen mielipiteensä oli, että ei kannata. Kahdesta kuurista olisi voinut aiheutua mahakipuja. Hän totesi haavan olevan siisti ja lähtiessämme rohkaisi meitä vielä sanomalla "kyllä se siitä paranee!" Kiitokset tälle jälkimmäiselle Nelliä hoitaneelle eläinlääkärille, toit meille joulumielen!

Viikonloppuna Nellin haava alkoi taas keräämään nestettä ja päätin soittaa tuntemalleni 'ihmislääkärille' että hän tulisi imemään nestettä ruiskulla pois. Onneksemme hän pääsikin seuraavana päivänä tulemaan ja poisti Nellin tikit samalla. Nelli oli tämänkin toimenpiteen aikana kiltisti ja rauhassa, sille riitti että olin mukana silittämässä. Nelli on onneksi aina ollut todella luotettava, eikä ole tarvinut pelätä että se ketään ihmistä purisi missään tilanteessa. Tikkien poiston jälkeen Nelli kävi vielä nuolaisemassa lääkäriä aivan kuin kiittääkseen ja heilutti häntäänsä. Sitten alkoi varsinainen paraneminen, loputkin nesteet ja kovettuma alkoivat sulaa.

Kävimme muutaman päivän päästä vielä kerran tällä dreenin poistaneella eläinlääkärillä. Hän poisti haavaan kertyneen ruven miltei kokonaan ja alta paljastuikin nätti iho! Muutama rupi vielä jäi ja yksi hassun näköinen nisältä näyttävä patti siihen kohtaan missä tikit olivat kireimmillään. Mutta sekin luultavasti laskee vielä.

Soitin klinikalle jossa Nelli leikattiin ja kysyin Nellin kasvaimesta otetun koepalan tuloksia. Eläinlääkäri kertoi saaneensa joulupyhinä sähköpostiinsa tiedon, että Nellin kasvain oli hyvänlaatuinen! Kyseessä oli kuulemma tarkemmin sanottuna maitorauhastiehyen laajentuma.